Proje Tarihleri: 1 Ekim 2017 Başlangıç, 12 Ay
Yer: Rieti, İtalya
Gönüllü Sayısı: 2 (Erkek)
Son Başvuru: 16 Nisan 2017 saat 23.00

“Take Your Place” projesi, Rieti kentinde bulunan çocuk ve yetişkin mültecilerin dayanışmasını ve kendi kendine yardım etmesini teşvik etmeye yönelik bir projedir. Küçük sığınmacılar ve mülteciler, Rieti’ndeki üç evde yaşıyorlar, yetişkin mülteciler ise Passo Corese’de yaşıyorlar. Gönüllüler, projenin koordinatörleri ile mülteci ve sığınmacılar için entegrasyonu kolaylaştırmaya yönelik faaliyetlerde bulunacaklar. Ayrıca AGH gönüllüleri, dayanışma, farkındalık kampanyaları, kültürel etkinliklerin (cineforum, müzik etkinlikleri, gastronomik kültürlerarası etkinlikler, sanat laboratuvarları) tanıtım ve yaygınlaştırılması için çalışacaklar. Projede 2 kadın 2 erkek olmak üzere 4 AGH gönüllüsü görev alacaktır. Türkiye’ den 2 erkek gönüllü aranıyor.

EVS Gönüllülerinin Aktiviteleri Özellikle Şunları İçerir:
– Deneyim, tarih, kültürel geçmişin sargın değişimini sağlamak ve aynı yaş grupları arasında iletişim kurmak için küçük, yetişkin sığınmacı ve mültecilerle toplantıların hazırlanması.
– Yararlanıcıların günlük olarak çeşitli alanlarda (örneğin posta merkezi veya market alışverişinde) gerçekleştirdiği rutin etkinliklerine eşlik etmek ve destek sağlamak
– Gönüllüler, ırkçılığa hayır haftası, gönüllülük günü ve mülteciler günü gibi kültürlerarası farkındalık etkinliklerinin organizasyonunu ve katılımını gerçekleştirecek ve bu çalışmalar için materyal ve bilgilerin tasarım ve üretimlerini sağlayacaklar.
– Gönüllüler, projemizde yaratıcılıklarını ifade etme ve yenilikleri ortaya koyma konusunda özgür bir tercih hakkına sahiptir. Gönüllüler, kısa film, fotoğraf sergisi, radyo programı, tiyatro çalışması ve sosyal futbol aktiviteleri gibi çalışmaları üreterek projemizi destekleyecekler. Eğitim kursu, yaratıcı laboratuarlar, halka açık etkinlikler ve sinema forumları gibi etkinlikler, ARCI Derneği ile ilgilidir.

Gönüllüler, ‘yaparak öğrenme’, ‘birlikte çalışma’ ve benzeri metodlarla bilgi ve becerilerini yavaş yavaş ve deneyimleyerek kazanacaklardır.

Take Your Place Projesi,
1- Toplumsal farkındalığın artması, topluluğa katılan genç insanların yetişmesi, sorumluluklarını kazanmaları ile tarihsel ve güncel sorunları kavrayabilmelerini,
2- İş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan gönüllüler için kilit yeterliliklerin sağlanması
3- Yararlı değişim koşullarını yaratarak, yerel topluluğu zenginleştirmek için yeni ve farklı araçlar bağışlamak,
4- Bölgeye yerleşimi kolaylaştırmak için destekleyici, sağlıklı, beğenilen ve daha çekici bir ortamın oluşturulması,
5- Süreçteki tüm aktörlerin geleceğini iyileştirmek için potansiyel fırsatlar yaratan özel ihtiyaçlarına cevap vermek.
6- Gelecekteki ortak proje faaliyetlerini kolaylaştırmak için gönderen organizasyonlar ile ortaklıklar kurmak gibi çalışmaları hedefler.

Başvuru yapmak isteyen kişilerin İngilizce CV-Özgeçmiş (Europass formatında) ve İngilizce Motivasyon Mektuplarını 16 Nisan 2017 saat 23.00’e agh@pigenclikdernegi.org adresine göndermeleri gerekmektedir. Lütfen e-postanızın konu kısmına “AGH-09 İtalya” yazınız. Başvuruların çok olmasından dolayı konu kısmı doğru şekilde yazılmayan başvurular diğer e-postalar arasında kaybolabilir ve değerlendirmeye alınmayabilir. Bu nedenle bu konuya lütfen dikkat ediniz.