slide03

14 Mart 2014 (Pi=3,14) tarihinde kuruluş çalışmalarına başlanan Pi Gençlik Derneği, Avrupa’ da ve Dünya’ daki gelişmeler ile ülkemiz gençliğinin ihtiyacı olan hususlar doğrultusunda belirlediği 6 çalışma konusu üzerine, gençlerin kapasite gelişimi için, olumlu tutum/davranış geliştirmelerine yardımcı olmak, bilgi ve becerilerine katkı sağlamak, gençlik sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yürütmek üzere kurulmuştur.

Pi Gençlik Derneği; gençlerden oluşan üye ve gönüllüleri için düzenli olarak yürüttüğü faaliyetlerin yanı sıra ayrıca belirlediği 6 çalışma konusu üzerine bölgesel, ulusal ve uluslararası projeler üretir, uygular ve ortaklıklar geliştirir. Özellikle kadın, engelli, mülteci, azınlık sınıflarına giren sosyal, ekonomik, coğrafi vb. konularda dezavantajlı olan gençler olmak üzere 15-30 yaş arası Türkiye’ de yaşayan her birey, Pi Gençlik Derneği’ nin hedef grubundadır.

Toplumda kadın ve engelliler gibi dezavantajlı kesim olan gençlerin hem hakları ve sorunları üzerine çalışmalar yapan derneğimiz hemde onların sağlıklı ve çağın gerisinde kalmadan gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Tüm bunların yanında gençler arasında gönüllülük bilincinin yaygınlaşması ve gönüllülük faaliyetlerine katılımın yüksek olması içinde yine çalışmalarına devam ediyor.

Derneğimiz hem faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası etkilerini arttırmak hem de kurumsal kapasitesinin arttırılması ve gelişmeleri takip etmek için çalışma konuları ile ilişkili olarak çeşitli kurumsal ağlarında üyesidir. Üyesi olduğumuz ağların listesini aşağıdadır, ağlar hakkında detaylı bilgi için isimlerine tıklayıp web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Üye Olduğumuz Ulusal Ağlar;
  1. Anna Lindh Vakfı Türkiye Ağı
  2. Gençlik Örgütleri Forumu
  3. Global Compact Network Türkiye
  4. TechSoup Türkiye Ağı
  5. Ulusal Gençlik Parlamentosu
Üyesi Olduğumuz Uluslararası Ağlar
  1. Anna Lindh Foundation Euromed
  2. Google for Nonprofits
  3. UN Global Compact

Pi sayısının neden özel olduğunu merak ediyorsanız lütfen bu videoyu izleyin; video için tıklayın.

WordPress Image Lightbox