erasmusplus

Pi Gençlik Derneği Erasmus Plus Gençlik Değişimi Projeleri

Tüm Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve program ülkeleri gibi ülkemizinde diğer ülkeler ile eşit fırsatta dahil olduğu Erasmus Plus programı kapsamında yürütülen birçok alt program vardır. Bunlardan biride KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği altında yürütülen Erasmus Plus Gençlik Değişimleri Projeleridir.

Erasmus Plus hakkında detaylı bilgi edinmek için Türkiye Ulusal Ajansı web sitesini ziyaret edin.

Bizlerde Pi Gençlik Derneği olarak Erasmus Plus programı kapsamında yürütülen diğer projeler gibi gençlik değişimlerine de mümkün olduğunca dahil olmaya ve bu kapsamda hem yerelimizde projeler uygulamaya hem de Avrupa’ nın farklı ülkelerinde ve şehirlerinde gerçekleşen projelere ortak olmaya çalışıyoruz. Kurduğumuz bu ortaklıklar sayesinde her proje için ortalama 5-6 genci Avrupa’ nın farklı bölgelerine ücretsiz olarak gönderiyoruz. Bunun karşılığında katılımcılardan proje konusuna ilgili, sadece turistik bir gezi için değil, proje katılımcısı olduğunun bilincinde olarak, faaliyetlere tam katılım göstermeleri, projenin kendilerinden beklediği görev ve sorumlulukları yerine getirmesini bekliyoruz. Ücretsiz diyoruz çünkü proje süresince katılımcıların konaklama, 3 öğün yemek, sigorta ve vize masraflarının tamamı seyahat harcamalarının ise belli bir limite kadar tamamı karşılanıyor.  Seyahat tutarı karşılama miktarı, projenin uygulanacağı yer ile katılımcının yaşadığı şehir arasındaki mesafe dikkate alınarak hesaplanıyor. Aşağıda hangi km aralığı için ne kadar ödeme yapıldığı ve bu hesaplama için kullanacağınız web adresini paylaşıyoruz.

10 – 99 km > 20 Avro
100 – 499 km > 180 Avro
500 – 1999 km > 275 Avro
2000 – 2999 km > 360 Avro
3000 – 3999 km > 530 Avro
4000 – 7999 km > 820 Avro
8000 km + > 1300 Avro

*Mesafe hesaplarına göre ödenen tutarlar 2017 yılı itibari ile güncellenmiş ve yükseltilmiştir. Yukarıdaki rakamlar 2017 yılı itibari ile geçerli olan rakamlardır.

Mesafe hesaplamak için : http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

Yukarıdaki adrese seyahat başlangıç noktanızı ve projenin gerçekleşeceği şehri yazmanız yeterli size km olarak mesafeyi gösterecektir. Sitenin yaptığı hesaplama sonucunda mesafe hangi km aralığına giriyorsa o aralığın denk geldiği tutar sizin seyahat limitinizdir. Bu limite kadarda ekonomik sınıf tüm harcamalarınız %100 karşılanır.

Pi Gençlik Derneği olarak kurduğumuz ortaklıklar sonucu başvurusu yapılan ve kabul olan projeler için projenin kabul olduğu haberi geldikten sonra sosyal medya kanallarımızdan projeler için başvuru çağrısına çıkıyoruz ve gelen başvurular arasından uygun adaylar proje katılımcısı olarak duyuruda belirtilen tarihlerde projenin gerçekleşeceği Avrupa şehrine seyahat ediyor.

Gençlik Değişimi projeleri 14-30 yaş arası bireylerin katılacağı projeler olup, katılımcılar için yaş sınırlaması vardır. Yalnız bu projelere katılan her grup yanında en az 1 grup lideri ile projeye katılım gösterir ve grup liderleri için yaş sınırlaması yoktur.

Ayrıca belirtmeliyiz ki gençlik değişimleri için yabancı dil şartı, yeşit pasaport şartı, eğitim şartı (ünivesite mezunu olmak vb) şartlar YOKTUR. Yalnız her proje uygulama tarihine kalan zaman, projenin konusu ve gerçekleşeceği yer vb koşullardan dolayı farklı özel şartlar gerektirebilir. Bunlar genellikle proje duyurusunda sizler ile paylaşılır.

Erasmus Plus ve Gençlik Değişimi fırsatları sadece derneğimizin sunduğu bir imkan olmayıp ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansı koordinatörlüğünde birçok sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu tarafından herkesin başvurusuna açık şekilde sunulmaktadır. Yalnız özellikle şunu belirtmekte fayda görüyoruz, burada bahsettiğimiz genel bilgiler sadece KA1 Gençlik Değişimleri için geçerlidir. Daha öncede belirttiğimiz gibi Eramus Plus programı altında birçok alt program bulunmakta ve bunlar için farklı başvuru kriterleri olabilmektedir. Program hakkında detaylı bilgiyi Türkiye Ulusal Ajansı web sitesinden yani www.ua.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Güncel Erasmus Plus Gençlik Değişimi duyurularımız sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapılmaktadır. Projeler hakkında bilgi edinmek ve başvuru yapmak için lütfen sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Başvuru yapmadan önce  MUTLAKA aşağıda paylaştığımız bağlantıları ziyaret ediniz.

1. Derneğimizin gençlik değişimi projeleri için uyguladığı kural ve prensipler hakkında detaylı bilgi için “EPYE Kural ve Prensipler” yazımızı okumanızı öneririz.
  2. Türkiye Ulusal Ajansı

Sevgiler,