Pixel Team (Pi X Elçileri) Nedir?
Pi Gençlik Derneği’ ni oluşturan, faaliyetlerin merkezinde yer alan ve gördüğünüz tüm çalışmaları derneğimizin çalışanları ile birlikte yürüten ekibin adıdır.

Pixel Team ekibinde yer almak isteyen gençler derneğimiz tarafından yılda bir kez (eylül ayında) açılan bir çağrı üzerine başvuru yapar.  Başvurunun ardından dernek tarafından yapılan mülakat ile belirlenirler. Pixel Team yer almak isteyen kişilerin başvurudan itibaren en az 1 yıl dernek çalışmalarında aktif görev alacağını taahhüt etmeleri gerekir. Pixel Team içerisinde yer almaya hak kazanan gençler derneğimiz tarafından 3 haftalık bir oryantasyon eğitimine alınırlar. Bu eğitimleride başarıyla tamamlayan gençler Pixel Team de görev almaya başlar. Sizde Pixel Team’ de yer almak istiyorsanız derneğimizin sosyal medya hesaplarınızı düzenli olarak takip etmeli ve “Yeni Ekip Üyeleri” aranıyor çağrımızı gördüğünüzde başvuru yapmalısınız.

Neden Pixel Team’ e katılmalıyım?
Derneğimizin Pixel Team grubuna katılan gençler, öncelikle aldıkları oryantasyon eğitimi ile bilinçli birer gönüllü haline gelirler. Ardından derneğimiz faaliyetlerine verdikleri destek “Gönüllülük Saati” adı altında kayıt altına alınır. Yani dernek için harcadıkları her saat kayıt altındadır. Daha sonra biriktirdikleri bu saatler karşılığında derneğimizin ortağı olduğu yurt dışındaki projelere doğrudan katılma hakkı kazanırlar.  Buda onlara yıl içerisinde birçok Avrupa ülkesini ziyaret etme fırsatı verir.

Ayrıca gönüllü faaliyetler sırasında edindikleri takım çalışması, zaman yönetimi, sorumluluk bilinci vb. beceriler sayesinde gelecekleri için kendilerini yetiştirme fırsatı bulurlar. Derneğimiz gönüllüleri arasında yurt dışından gelen yabancı gönüllülerde olduğu için Pixel Team üyeleri bu grup içerisinde aynı zamanda İngilizcelerini geliştirme fırsatı bulurlar. Tüm bunlara ek olarak Pixel Team üyeleri sadece bu gruba özel yılın belli dönemlerinde derneğimiz tarafından organize edilen ücretsiz eğitimlere de katılabilir. Örneğin bilgisayar eğitimleri, sosyal medya, finansal okuryazarlık, girişimcilik, mülakat teknikleri, İngilizce konuşma kulübü vb. Bu eğitimlerin bazıları sadece Pixel Team üyeleri için özel olarak düzenlenir.

Pixel Team Nasıl Çalışıyor?
Pixel Team üyeleri tüm mülakat, oryantasyon aşamalarını tamamladıktan sonra Pi Gençlik Derneği gönüllü havuzuna dahil olurlar. Sonrasında hiçbir gönüllüye doğrudan şunu yapmalısın şeklinde bir görev verilmez. Gönüllü havuzunda dernek çalışanları tarafından derneğin proje veya faaliyetleri ile ilgili yapılması gereken görev ve işler her proje veya faaliyet öncesinde paylaşılır. Daha sonra Pixel Team içerisinde olan gençler bu görevlerden hangisine talip olduğunu ve hangi sorumluluğu alacağını kendisi seçer ve o sorumluluğu alır. Aldığı bu sorumluluk ve faaliyet için harcadığı her saat, gönüllülük saati olarak o Pixel Team üyesinin hanesine işlenir. Örneğin 23 Nisan günü saat 14.00 – 19.00 arasında kitap okuma etkinliği yapılacağına dair bilgi Pixel Team üyeleri ile paylaşıldıktan sonra Pixel Team üyeleri eğer o gün ve o saat aralıklarında müsait ise kendileri bu göreve talip olurlar. Faaliyet gerçekleştiği esnada faaliyete tam katılım gösteren gönüllünün hanesine o gün için 5 saatlik süre işlenir.

Dernek tarafından doğrudan gönüllülere görev verilmez. Gönüllüler görevlere ve/veya yapılacak işlere kendileri talip olurlar. Pixel Team üyelerinin haftada en az 2 günü dernek çalışmalarına ayırması beklenir ama bu sabit 2 gün değildir. Gönüllü-dernek arasındaki ilişkinin sağlıklı ve verimli olması adına geçmiş deneyimlerimize göre haftada ortalama bir süre olarak 2 gün belirlenmiştir. Gönüllünün müsait olduğu dönemlerin değişmesi (sınav dönemi vb.) veya derneğin faaliyetlerinin çok yoğun olduğu zamanlarda bu 2 günlük süre bazı haftalarda daha fazla veya daha az olabilir.

Pixel Team Katılma Şartları Nelerdir?

1. Başvuru yapacak kişilerin 15-30 yaş aralığında olması gerekir.
  2. Öğrenci olmak ve yabancı dil bilme şartı yoktur.
  3. İzmir’ de yaşıyor olmaları gerekir. Çünkü derneğimizin ofisi İzmir’ dedir ve yerel faaliyetlerimiz İzmir’ de gerçekleşmektedir.
  4. Dernek çalışmalarına en az 1 yıl düzenli şekilde devam edebilecek durumda olmalıdır.
  5. Gönüllülerin haftanın belli günleri, en az 2 gün dernek faaliyetlerine destek verecek uygun vakitlerinin olması gerekir.
  6. Pixel Team üyeleri dernek tarafından organize edilen oryantasyon eğitimlerine tam katılım göstermelidir.

Yukarıdaki bilgilere ek olarak Pixel Team hakkında diğer tüm sorularınız için iletisim@pigenclikdernegi.org adresinden veya 0232 483 03 14 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.